top of page

MISTROVSTVÍ EVROPY – SILUETA slaví obrovský úspěch

V sobotu 4.června 2022 se konalo Mistrovství Evropy v akrobatickém rock and rollu ve švýcarském Neuchâtelu. A SILUETA opět byla vidět. Český akrobatický rock and roll v nejvyšší kategorii A (MCFS) zastupovaly v REPRE výpravě ČR tři taneční páry ze SILUETY.

Všechny tři taneční páry z Tanečního a sportovního klubu SILUETA PRAHA získaly historicky nejlepší umístění, která v této nejvyšší kategorii Silueta zažila. Jiří Jakubec s taneční partnerkou Marií Dvořákovou se dokázali prosadit v silné světové špičce tanečních párů této kategorie a po dlouhých osmi letech získat medaili z Mistrovství Evropy pro Českou republiku.

Rozhovor s medailisty z Mistrovství Evropy po jejich návratu do ČR natočila Česká televize

A 16. a 17. místo tanečních párů Vojtěch Kopil – Viktorie Mašková a Martin Pikálek - Petra Brichová je důkazem, že v SILUETĚ je skvělá trenérská příprava s mezinárodními zkušenostmi i pro ty nejvyšší kategorie a silná tréninková skupina sportovců, kteří se vzájemně podporují a mají společný vztah právě k výzvě spojovat složitou akrobacii s dynamickým tancem, což mohou předvést na tanečním parketě právě v té nejvyšší „královské“ kategorii A (Main Class Free Style).


European Championship Rock'n'Roll Main Class Free Style (MCFS)

3. místo DVOŘÁKOVÁ Marie - JAKUBEC Jiří (ČR) BRONZ / titul druzí vícemistři Evropy 2022

16. místo MAŠKOVÁ Viktorie - KOUPIL Vojtěch (ČR)

17. místo BRICHOVÁ Petra - PIKÁLEK Martin (ČR)


Bronzová medaile našeho tanečního páru kategorie A(MCFS): Jiří Jakubec – Marie Dvořáková, je výbornou prověrkou jejich přípravy a formy a už se všichni těšíme na jejich účast na „olympiádě neolympijských sportů“ Světových hrách /WORLD GAMES 2022/ letos v červenci v americkém Birminghamu.

Všem třem tanečním párům blahopřejeme ke krásnému umístění, děkujeme za vzornou reprezentaci Siluety v té nejtěžší dospělé kategorii akrobatického rock and rollu a přejeme hodně úspěchů na blížícím se MISTROVSTVÍ České republiky.


 


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page