top of page

Rusko - Moskva 2018

V sobotu 19.5.2018 se v Moskvě konalo Mistrovství Evropy kategorie žáci, junioři a mistrovské kategorie A, kterého se zúčastnilo 80 nejlepších párů z 15 zemí Evropy.

Silueta měla v párovém rokenrolu rekordní zastoupení, nominovalo se celkem 5 tanečních párů. V nejvyšší kategorii A v české reprezentační výpravě byli čtyři taneční páry a z toho byly dva z tanečního a sportovního klubu Silueta. Dvojice Jiří Jakubec a Marie Dvořáková se velmi dobrým výkonem dostali do semifinálového klání mezi 13 nejlepších párů Evropy a nakonec získali 12. příčku. Na 26. místo dosáhli nováčci v této nejvyšší kategorii A Martin Pikálek a Tereza Lukešová, kteří ještě vloni soutěžili v kategorii B. V základním kole los dokonce svedl oba oddílové kolegy na jeden parket, na světelné tabuli bylo hezké vidět svítit 2x ČR a znamenalo to 2x Silueta.

V kategorii junior se česká reprezentační výprava skládala ze tří párů a dva byly opět ze Siluety. Martin Hátle a Veronika Poláková obsadili 27. místo a Matěj Lukeš a Veronika si vytancovali Šemberová 30. místo.

V žákovské kategorii měla česká výprava také tři zástupce. Nejlépe z nich závod zvládl taneční pár Jan Schlögl a Zuzana Karbanová opět ze Siluety, kteří získali 20. místo.

 


13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page