top of page

SALTA v akrobatickém rock and rollu – brzy uvidíme přímo v Praze

V listopadu 2021 se bude konat v České republice Mistrovství světa v nejvyšší kategorii párového rokenrolu, v kategorii Main Class Free Style (MCFS).

V Praze se před domácím publikem pokusí probojovat do finále Mistrovství světa v akrobatickém rock and rollu i současný finalista z Mistrovství Evropy 2021, český taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková z tanečního a sportovního klubu SILUETA Praha.

Akrobatický rock and roll má ve svých soutěžních kategoriích různou obtížnost akrobatických figur. Sportovci v tomto dynamickém tanečním sportu do svých sestav zařazují např. dvojná salta s obraty, kombinace salt, rotací a dalších akrobatických prvků připomínajících sestavy sportovních gymnastek, které právě nyní můžeme sledovat např. na letních olympijských hrách v japonském Tokiu. Jen nářadím není kůň, kladina či bradla, ale taneční partner. I zde je přísnými rozhodčími hodnocena např. obtížnost akrobatického prvku, jeho výška, provedení, provázání s ostatními prvky v rámci sestavy, estetický dojem. Navíc souhra s tanečním partnerem, provedení tanečního kroku, kopů, přešlapů, pohyb do rytmu poměrně rychlé taneční hudby, která je součástí předváděné sestavy.


 


28 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page