top of page

SENZAČNÍ !!! - FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU - STŘÍBRNOU MEDAILI PRO ČR ZÍSKAL PÁR ZE SILUETY

Prvně v historii se konala WRRC soutěž typu FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU v akrobatickém rock and rollu v České republice. Taneční a sportovní klub SILUETA PRAHA měl tu čest ji nejen organizovat, ale současně na této soutěži startovali v rámci české reprezentace 4 taneční páry z tohoto domovského oddílu.

Všichni napjatě čekali na to, jak se bude dařit především nejlepšímu českému tanečnímu páru v nejvyšší královské kategorii A (Main Class Free Style) Jirkovi Jakubcovi a Marušce Dvořákové, kteří dlouhodobě trénují v Siluetě pod vedením Jiřího Haise, a v letošním roce již získali BRONZ na MISTROVSTVÍ SVĚTA, BRONZ na MISTROVSTVÍ EVROPY i čtvrté místo na SVĚTOVÝCH HRÁCH. A dnes tvoří tréninkovou skupinu právě se svými tréninkovými kamarády Martinem Pikálkem, Petrou Brichovou, Vojtou Koupilem, Viktorkou Maškovou, Matějem Lukešem i Veronikou Šemberovou. Všichni svými letošními výkony se do této soutěže nominovali a soutěžili zde bok po boku.

V sobotu 3. prosince 2022 přijela celosvětová špačka v akrobatickém rock and rollu a boogie woogie do České republiky. FINÁLE Světového poháru se konalo v Praze, ve sportovní hale Královka, v rámci významné sportovní akce LETENSKÝ POHÁR 2022 – FINÁLE SÉRIE SVĚTOVÉHO POHÁRU A MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ (za finanční podpory hlavního města Prahy, a MČ Praha 7). Rytmus „rokenrolu“ a „boogie woogie“ zněl na Praze 7 na Letné již od časného rána a unikátní systém KO této specifické soutěže vyvrcholil finálovými boji o čtvrté, třetí, druhé a první místo a oceněním výkonů nejlepších sportovců za celý tento rok.

A Jirka s Maruškou to dokázali. Svým neskutečným nasazením a špičkovým výkonem postupovali v jednotlivých kolech KO systému až na úplný vrchol. Zde svedli naprosto vyrovnaný souboj s rakouským tanečním párem Matthias FEICHTINGER a Anna STURM a jen šestnáct setin bodu je nakonec dělilo od absolutního vrcholu. Celá SILUETA se těší z jejich úspěchu. V nejvyšší kategorii Main Class Free Style se taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková na domácí půdě dočkali STŘÍBRNÉ MEDAILE. Zase posunuli výše své letošní maximum a sáhli si po bronzu z Mistrovství Evropy i světa na STŘÍBRO ve FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU.

Jsme hrdí na to, že v SILUETĚ trénuje jeden z nejlepších tanečních párů světa v hlavní kategorii Main Class Free Style(MCFS) a společně s ním se připravují a soutěží další páry nejvyšší kategorie MCFS.

Celkové výsledky

Final World Cup Rock'n'Roll - Main Class Free Style (MCFS)

2. místo Jiří Jakubec a Marie Dvořáková

15. místo Vojtěch Koupil a Viktorie Mašková

19. místo Martin Pikálek a Petra Brichová

Final World Cup Rock'n'Roll - Main Class Contact Style (MCCS)

24. místo Matěj Lukeš a Veronika Šemberová

GRATULUJEME medailistům, všem tanečníkům blahopřejeme ke krásnému umístění, děkujeme za vzornou reprezentaci České republiky i Siluety a držíme palce do dalších soutěží.


 


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page