top of page

SILUETA – JEDINEČNÉ - NÁŠ PÁR NA NAŠÍ SOUTĚŽI SE PROBOJOVAL DO FINÁLE MISTROVSTVÍ SVĚTA

Aktualizováno: 30. 11. 2021

V sobotu 20. listopadu 2021 v Praze oddíl Silueta měl tu část být organizátorem výjimečné mezinárodní soutěže WRRC Letenský pohár 2021. Současně se ve sportovní hale na Královce bojovalo o tituly ve třech světově významných soutěžích.

- Mistrovství světa v „královské“ kategorii párového rokenrolu, tj. v kategorii Main Class Free Style (MCFS)

- Mistrovství Evropy v kategorii Dívčí formace Ladies

- Světový pohár v kategorii Boogie Woogie Main Class

Dokonce MS v kategorii Main Class Free Style se na půdě České republiky konalo úplně poprvé v historii, sportovci z celého světa v této pro rokenrol opravdu prestižní a nejtěžší kategorii prvně přijeli bojovat a pokusit se získat titul „Mistrů světa“ do stověžaté Prahy.

Akce se konala pod záštitou primátora hlavního města Prahy a pod záštitou starosty městské části Praha 7.

Velký svátek to byl i pro sportovce české reprezentace akrobatického rock and rollu, a především pro sportovce SILUETY. V kategorii Main Class Free Style Českou republiku v reprezentaci zastupovaly dokonce 2 taneční páry z domácí Siluety. A v kategorii Boogie Woogie Main Class za ČR také startoval v české "repre" 1 taneční pár, a ten byl opět ze Siluety.

Výhoda domácího prostředí a výjimečné atmosféry, kterou dokázali diváci a ostatní sportovci ze Siluety a dalších českých klubů vytvořit, přinesla to, v co se tajně doufalo. V kategorii Main Class Free Style předvedl nádhernou taneční jízdu od základního kola, přes semifinále až do finálového kola český taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková. Jejich výkony v této sezóně ukazují, že český akrobatický rock and roll dokáže držet krok s těmi nejlepšími na světě. Po skvělém 7. finálovém místě na Mistrovství Evropy v Sochi v červnu 2021 teď přidal tento taneční pár ještě něco navíc, předvedl opakovaně akrobatické sestavy s nádhernými dvojnými figurami a ve finále k té akrobatické sestavě ještě jednu taneční sestavu a získal svým celkovým výkonem na této soutěži pro Českou republiku úžasné 6. místo ve finále Mistrovství světa.

Mistrovství světa (World Championship Rock 'n' Roll-MCFS)

FINÁLE 6. místo JAKUBEC Jiří – DVOŘÁKOVÁ Marie (ČR)

23. místo KOUPIL Vojtěch - MAŠKOVÁ Viktorie (ČR)


Světový pohár (World Cup Boogie Woogie Main Class)

22. místo CHERANOV Maksym - KUSHNEREVYCH Hanna (ČR)


Gratulujeme všem tanečníkům a tanečnicím a děkujeme za výbornou reprezentaci České republiky a Siluety.


 


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page