top of page

SILUETA – VÍTĚZSTVÍ – JEDEME NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

Mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY, která se konala v sobotu 30. ZÁŘÍ 2023, přinesla Tanečnímu a sportovnímu klubu SILUETA PRAHA obrovskou radost.

Seniorská dívčí formace Mystique dokázala v této soutěži čelit silné konkurenci a vybojovala zlaté medaile. O to důležitější toto vítězství bylo, že se jednalo o poslední nominační závod o letošní účast v této kategorii na Mistrovství světa. A holky to dokázaly – budou reprezentovat Českou republiku na blížícím se mistrovství světa formací Ladies v polském Krakově. Součtem bodů ze soutěží za nominační období se zařadily mezi tři české seniorské formace, které získaly dle pravidel Českého svazu akrobatického rock and rollu nominaci.

Na mezinárodní soutěži v Říčanech se představili tanečníci a tanečnice z Tanečního a sportovního klubu Silueta Praha v pěti soutěžních kategoriích. Závodili zde naši „malí“ začínající i ti zkušení sportovci, kteří si testovali svou formu po letním přípravném období.

Kategorie Děti:

5.místo Adam Kunc - Lucie Maredová (TASK Silueta Praha)

15.místo Jiří Pleskot - Veronika Hofmanová (TASK Silueta Praha)

Adam s Luckou se probojovali až do finále soutěže a vedli si moc dobře. 5. místo je obrovský úspěch. Oba dětské páry se den ze dne zlepšují a všichni jim držíme palce, aby je rokenrol bavil ještě dlouho a vídali jsme je pravidelně na soutěžích.


Kategorie DUO Girls:

2.místo Lucie Dědičová - Sabina Bílková (TASK Silueta Praha)

5.místo Nela Novotná - Alžběta Jarošová (TASK Silueta Praha)

I v této kategorii se obě dívčí dua protancovala až do finále soutěže a děvčata předvedla moc hezké rokenrolové výkony. Zkušenější Lucka se Sabinkou si sáhly dokonce na STŘÍBRO.


Kategorie DUO Ladies:

1.místo Zuzana Karbanová - Alžběta Cinková (TASK Silueta Praha)

7.místo Barbora Šimonková - Magdaléna Popperová (TASK Silueta Praha)

14.místo Nela Šikýřová – Johana Levrincová (TASK Silueta Praha)

V této kategorii s výrazným bodovým náskokem zvítězila Zuzka s Alžbětou právě ze SILUETY a zaslouženě si holky odvezly z této soutěže ZLATO. Jejich nová sestava na téma labutího jezera zaujala všechny přítomné ve sportovní hale.


Kategorie Dívčí formace senior (DFS)

1. místo formace Mystique (TASK Silueta Praha)

Radost tancujících děvčat z formace Mystique, trenérů i všech tanečníků SILUETY po sečtení bodů za předvedenou sestavu a rozsvícení 1. místa na projekci soutěže, byla obrovská. Po BRONZU z MČR v letošním roce, STŘÍBRU z poslední soutěže před prázdninami, nyní děvčata získala ZLATO. Skvělá letní příprava, holky. Celá SILUETA se raduje z vašeho VÍTĚZSTVÍ.


Kategorie Malé dívčí formace junior:

3.místo formace Sparkles (TASK Silueta Praha)

Tato dívčí formace se také stále zlepšuje, probojovala se opět do finále soutěže a tentokrát si sáhla už i na medaile – holky získaly BRONZ.


Všem tanečníkům a tanečnicím blahopřejeme ke krásnému umístění a děkujeme za vzornou reprezentaci Siluety. Přejeme ať se daří na dalších soutěžích v této sezóně.


 


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page